Marbel Consult

Business Cases

Corporate Communication

Wat in relaties geldt is ook van toepassing op het bedrijfsleven: zonder goede communicatie gaat het mis. Iedere schakel in en rondom elke willekeurige organisatie dient op de juiste manier te worden geïnformeerd en anderen te informeren. De juiste informatie moet op de juiste plek belanden, op tijd en relevant voor de ontvanger. Om dit gehele proces vlekkeloos te laten verlopen dienen alle verschillende informatiestromen goed op elkaar aan te sluiten.

Intern

Bij corporate communication maken we onderscheid tussen interne en externe informatiestromen. Intern kennen we bijvoorbeeld productnieuws en bedrijfsnieuws dat via intranet, memo’s, periodieke nieuwsbrief of zelfs een personeelsmagazine wordt verspreid. Het managementteam en de aandeelhouders ontvangen financieel nieuws, rapportages en andere voor hen relevante informatie.

Extern

Bij de externe communicatie draait om klanten van het bedrijf, leveranciers en de pers. Er worden persberichten verspreid, er zijn brochures te drukken, en corporate of campagnewebsites worden gevoed met actuele informatie. Ook sociale media spelen een rol in campagnes. Andersom is de feedback van de buitenwereld heel bruikbaar om eigen producten en diensten verder te versterken. Afhankelijk van waar het nieuws naartoe moet vindt ieder stukje informatie zijn unieke route in het multimediale landschap. Er zijn echter meerdere systemen actief die niet op elkaar aansluiten. Handmatig overzetten leidt tot fouten en kost veel tijd en energie.

Verbinding

Pylon Connect vormt hierin een verbindende schakel. Het platform zorgt ervoor dat de informatie tussen de systemen goed, betrouwbaar en op tijd wordt uitgewisseld. Pylon Connect begrijpt en vertaalt de verschillende berichten waarmee de diverse systemen werken. Een extra feature: de marketing- en communicatieafdeling wordt proactief geïnformeerd als zaken niet goed gaan. Ideaal voor de vlotte doorloop van processen.

Meer weten download de folder

-->