Marbel Consult

Business Cases

Energie sector

‘The multi utility company’

Energiemaatschappijen leveren tegenwoordig niet alleen maar elektriciteit. Ze leveren vaak ook kabel televisie, internet en telefonie.

De verschillende diensten die zij leveren worden ondersteund met verschillende software systemen. Een systeem voor het uitlezen van de elektriciteitsmeters, een systeem die informatie levert van de kerncentrale of gascentrale en bijvoorbeeld systemen die de internet-routers voor de klanten uitlezen.

Al deze systemen zijn vaak van verschillende leveranciers en hebben ook hun eigen informatie, bestanden en berichtformaten.

Al deze informatie wordt gebruikt om bijvoorbeeld centraal de facturering naar de klanten te sturen. Hiervoor is een centraal factureringssysteem gebouwd. Dit centrale systeem moet dus verbonden worden met alle andere systemen binnen het bedrijf. Dat betekent dat er voor elke verbinding een klein stukje vertaalsoftware geschreven moet worden. Als een van de systemen verandert moet de vertaal software ook aangepast worden. Als je er dan vanuit gaat dat er misschien wel honderd verschillende verbindingen zijn, is dat veel werk.

Hier zou Pylon Connect dus heel veel werk kunnen schelen.

-->