Marbel Consult

Business Cases

Het mediabedrijf

Een Nederlands mediabedrijf drukt van oudsher kranten, bijlagen, boeken en tijdschriften. De uitgebreide website vertoont – samen met partnerwebsites – de digitale versie van het dagelijkse nieuws. In het kritieke samenspel tussen journalisten, redacteuren, schrijvers, opiniemakers, fotografen, vormgevers, advertentieverkopers, drukkers en verspreiders draait het om het leggen van de juiste verbindingen.

Uiteenlopende systemen

Mediabedrijven vormen een dynamisch geheel en wisselen een schat aan informatie uit met vele partijen. In deze concrete business case zijn vele systemen operationeel, waaronder een redactiesysteem, een opmaaksysteem, een advertentiesysteem, een drukkerij, een abonneesysteem en een website. In het bedrijf komt verschillende software samen, ieder met zijn eigen bestanden, sjablonen en berichtformaten. Afhankelijk van de locatie waar het nieuws naartoe moet vindt de informatie zijn unieke route. Hetzij binnen de uitgeverij zelf, danwel aangeleverd door externe partijen via een internetverbinding. Of juist in uitgaande richting, zodat externe persbureaus van informatie worden voorzien, een boekenwinkel de boeken of tijdschriften ontvangt en de fysieke krant bij de klant op de deurmat valt.

Betrouwbaar en op tijd

Voor het uitwisselen van nieuwsberichten zijn er internationale afspraken gemaakt: in de hele wereld gebeurt dit op dezelfde manier. Voor alle deze en overige connecties is er Pylon Connect. Het verbindend platform zorgt ervoor dat de informatie tussen de vele systemen goed, betrouwbaar en op tijd wordt uitgewisseld. Het begrijpt en vertaalt de verschillende berichten waarmee de diverse systemen werken. Een extra feature: de redactie en de IT-afdeling worden proactief geïnformeerd als zaken niet goed of niet op tijd plaatsvinden. Ideaal voor de vlotte doorloop van tijdgebonden, gestroomlijnde processen.

-->