Marbel Consult

Business Cases

Logistiek kledingbedrijf

De logistieke keten van een kledingbedrijf

Stel je bent een groot kledingmerk. Dan komt er veel informatie uitwisseling kijken bij het goed laten draaien van je bedrijf.

Je kleding moet gemaakt worden. Dit betekent dat de ontwerpafdeling informatie moet aanleveren aan de productiesystemen van de fabrikant (meestal in azie). De gemaakte kleding moet vervolgens vervoerd worden naar Nederland. De voorraadsystemen van de fabrikant en je kledingbedrijf moeten communiceren met de douane (voor de export- en importdocumenten), het scheepvaarbedrijf (voor de containers), de banken (voor de financiering van het transport). Je wilt misschien ook wel zien waar de containers zijn zodat je in de planningssysteem al rekening kunt houden met bijvoorbeeld de reclame campagne die gestart moet worden of met het distributiesysteem waar in de uitleveringen aan de winkels wordt geplanned en geregeld.

Daarnaast heb je een webshop waar alle informatie van de kleding op moet komen. Aan de webshop is het verkoopsysteem gekoppeld dat zorgt voor de afhandeling van de betalingen. De webshop is ook weer gekoppeld met het voorraadsysteem in de pakhuizen zodat de kleding verpakt kan worden. Het bestelsysteem moet vervolgens communiceren met de bezorgdienst (post.nl of dhl) om de pakketjes
thuis af te leveren bij de klanten.

Zoals je ziet heel veel schakels van allemaal systemen die informatie met elkaar uitwisselen. Ook hier kan Pylon Connect een grote rol spelen.

-->